Високоинтензивна тренировка - HIIT

История, описание и ползи от заниманието.

Танцово студио "Мушмула"

8/22/2023

Тренировка HIIT

С всеки изминал ден, се трупат все повече и повече доказателства, подкрепящи това, че така познатите ни кардио упражнения всъщност не ни носят толкова ползи, колкото си мислим и не ни доближават така бързо до отслабването, както тяхната по-модерна и подобрена версия – H.I.I.T. тренировката.

За тези, които не са чували, H.I.I.T. тренировката ( от англ. High Intensity Interval Training) е високоинтензивна интервална тренировка.

Това е методика, която е изключително подходяща за топене на мазнините и цялостно подобряване на състоянието на кръвоносната система.

При този вид тренировка се използва редуване на интервали – висока и ниска (средна) интензивност, като по този начин се подобряват аеробната и анаеробната издръжливост. По време на високоинтензивната фаза се активират предимно анаеробните процеси. Тъй като процесите протичат безкислородно, нямаме горене на мазнини. Плюсът е, че организмът изпада в състояние на кислороден дълг, което пък от своя страна води до засилване на аеробните процеси по време на лекоинтензивната фаза.

И така организмът продължава да гори мазнини часове след като тренировката е приключила. Т.е. ние все още горим мазнини похапвайки си сладко на обяд.

Как протича една традиционна H.I.I.T. тренировка?

Тренировката започва с кратко разгряване на основните мускулни групи, след което продължава с от 3 до 10 повторения на няколко различни високо интензивни упражнения, разделени по между си от възстановителни периоди. Най-често упражненията завършат с лек стречинг за охлаждане на тялото.

Какво е Йога?

ИСТОРИЯ, ОПИСАНИЕ И ПОЛЗИ ОТ ЗАНИМАНИЕТО.

Занимания в Мушмула

РАЗГЛЕДАЙТЕ СТРАНИЦИТЕ НА ОТДЕЛНИТЕ НИ КЛАСОВЕ.