Ориенталски Танци със Зора

Ориенталски танци със Зора
Ориенталски танци със Зора

Ориенталски Танци

Ориенталските танци са изключително женствени и богати, няма част от тялото ни, която да не се движи. Подходящи са за всяка възраст и физическа форма.

Ориенталските танци са полезен инструмент да подсилим женствеността си и да облекчим стреса от ежедневието. Те са изкуство с древна история и познания за нас като жени, давайки ни възможност да изразим богатството на вътрешния си емоционален свят.

Ще се заредим с добро настроение, ще се забавляваме и учим да се себеизразяваме и чувстваме в хармония с телата и същността си, красиви и самоуверени. Часовете са подходящи за начинаещи.

Ако пък искате да задълбочите познанията си и да имате сценични изяви, школа “Шахира” е мястото, където ще ви подготвим.

Часовете са разделени на 3 основни нива, според степента на овладяване на танцовото изкуство: начинаещи, средно напреднали и напреднали, както и 2 направления, според желанията за танцово развитие: за развлечение и професионално.

Как Ориенталските танци действат на тялото ни?

– Развиват грация и пластичност;
– Подобряват стойката;
– Тонизират мускулите;
– Укрепват различни зони от тялото: тазово-коремна област, гърди, гръбначен стълб и ръце.
– Развиват координация;
– Понижават стреса;
– Подобряват метаболизма;
– Повишават женствеността и самочувствието

Ориенталски танци със Зора
Ориенталски танци със Зора
Ориенталски танци със Зора
Ориенталски танци със Зора

Зора Иванова

Още от малка започнах да посещавам уроци по танци. Минах през много стилове, докато не се преоткрих в ориенталския танц, и оттогава не съм спирала да следвам любовта ми в танца. В момента съм студентка със специалност "Съвременна хореография", където изучавам много различни видове - класически балет, народни, характерни, спортни и модерни танци. И все пак любимият ми стил остава ориенталският танц, съчетаващ нежността, красотата и силата, които се крият във всяка една жена. Посещавала съм едни от най-добрите учители в България - Катерина Борисова, Нерин, Ваня Петрова, Виолета Вълчева, Лилия, Warda, Боряна Димитрова. Също съм взимала участие и в международни ориенталски фестивали, където съм учила от мастерите на световно ниво, включително и от Египет. Присъствала съм и на множество курсове и семинари - основно от полякинята Jasirah, украинката Julia Farid и др. Участвала съм и на национални и международни състезания, на които съм печелила челни места.

Това, което ще учим в часовете по белиденс е освен омайваща техника, и магията на танца. Ще откриваме и разгръщаме нашата женственост. Ще се свържем с душата ни и ще я отворим към света, пускайки нашите емоции на свобода. Освен в душевен аспект, ориенталските танци носят много ползи за женското тяло. Изпълнявани правилно, те са изключително полезни не само за мускулите, ставите, но и за вътрешните органи. Танцът подмладява, изправя стойката и спомага за това да се чувстваме красиви. Заповядайте да научим как да движим тялото си по начин, по който не сте вярвали, че можете.

Последвай Зора в социалните мрежи:

Танцово и спортно студио "Мушмула" - YouTubeТанцово и спортно студио "Мушмула" - YouTube