Ориенталски Танци със Зора

Ориенталски Танци

Ориенталските танци са изключително женствени и богати, няма част от тялото ни, която да не се движи. Подходящи са за всяка възраст и физическа форма.

Ориенталските танци са полезен инструмент да подсилим женствеността си и да облекчим стреса от ежедневието. Те са изкуство с древна история и познания за нас като жени, давайки ни възможност да изразим богатството на вътрешния си емоционален свят.

Ще се заредим с добро настроение, ще се забавляваме и учим да се себеизразяваме и чувстваме в хармония с телата и същността си, красиви и самоуверени. Часовете са подходящи за начинаещи.

Ако пък искате да задълбочите познанията си и да имате сценични изяви, школа “Шахира” е мястото, където ще ви подготвим.

Часовете са разделени на 3 основни нива, според степента на овладяване на танцовото изкуство: начинаещи, средно напреднали и напреднали, както и 2 направления, според желанията за танцово развитие: за развлечение и професионално.

Как Ориенталските танци действат на тялото ни?

– Развиват грация и пластичност;
– Подобряват стойката;
– Тонизират мускулите;
– Укрепват различни зони от тялото: тазово-коремна област, гърди, гръбначен стълб и ръце.
– Развиват координация;
– Понижават стреса;
– Подобряват метаболизма;
– Повишават женствеността и самочувствието

Зора Иванова

Още от малка започнах да посещавам уроци по танци. Минах през много стилове, докато не се преоткрих в ориенталския танц, и оттогава не съм спирала да следвам любовта ми в танца. В момента съм студентка със специалност "Съвременна хореография", където изучавам много различни видове - класически балет, народни, характерни, спортни и модерни танци. И все пак любимият ми стил остава ориенталският танц, съчетаващ нежността, красотата и силата, които се крият във всяка една жена. Посещавала съм едни от най-добрите учители в България - Катерина Борисова, Нерин, Ваня Петрова, Виолета Вълчева, Лилия, Warda, Боряна Димитрова. Също съм взимала участие и в международни ориенталски фестивали, където съм учила от мастерите на световно ниво, включително и от Египет. Присъствала съм и на множество курсове и семинари - основно от полякинята Jasirah, украинката Julia Farid и др. Участвала съм и на национални и международни състезания, на които съм печелила челни места.

Това, което ще учим в часовете по белиденс е освен омайваща техника, и магията на танца. Ще откриваме и разгръщаме нашата женственост. Ще се свържем с душата ни и ще я отворим към света, пускайки нашите емоции на свобода. Освен в душевен аспект, ориенталските танци носят много ползи за женското тяло. Изпълнявани правилно, те са изключително полезни не само за мускулите, ставите, но и за вътрешните органи. Танцът подмладява, изправя стойката и спомага за това да се чувстваме красиви. Заповядайте да научим как да движим тялото си по начин, по който не сте вярвали, че можете.

Последвай Зора в социалните мрежи: