Класически балет с Ани

Класически балет с Ани
Класически балет с Ани

Класически балет за деца

Методиката на преподаване е по руската система на Агрипина Ваганова, по която се обучават балетни артисти тук и в Европа, но адаптирана за деца. Тя развива пластичност, музикалност и култура на движението. Чрез музикални и танцови игри за пластика се учим на първите стъпки от балета.

Урокът по класически балет започва с танцови упражнения за укрепване на мускулно – скелетната система и правилното развитие на опорно – двигателния апарат. След което продължава с изучаване на танцови движения от класическия екзерсис. Заучават се танцови комбинации и етюди, които се научават и надграждат в хореографиите от репертоара на балетната школа и също така вариации и танци или дори цяла сцена от балетните шедьоври като ,,Лебедово езеро‘‘, ,, Лешникотрошачка‘‘, ,,Спящата красавица‘‘, ,,Чиполино‘‘ и др.

Децата започват да се движат леко, свободно и с финес. Постига се правилна походка, правилно положение на гърба и координация. Децата развиват визуална и емоционална памет, въображение и логическо мислене, артистичност и самочувствие. Чрез балета педагозите на балетната школа събуждат любопитство към изкуството. Класическата музика, костюмите, приказните истории върху които са изградени танците оформят децата като естети. Успешна социализация на децата, чрез класическия танц. Преподавателите обръщат специално внимание върху развиване на индивидуални облик (талант) на детето.

Класически балет с Ани
Класически балет с Ани
Класически балет с Ани
Класически балет с Ани

Ана Спасова

Основател и художествен ръководител на балетната школа е Ана Спасова. Завършва Национално училище за танцово изкуство 2006г. Танцува на сцена, a с педагогическа дейност се занимава от 13 години. Завършва успешно Национална Музикална Академия ,,Панчо Владигеров‘‘ със специалности балетна педагогика и режисура – магистратури.
От 2006 към този момент извършва педагогическа дейност в детски градини, училища и школи на територията на София.

Танцово и спортно студио "Мушмула" - InstagramТанцово и спортно студио "Мушмула" - Instagram