Йога с Митко

Йога с Митко
Йога с Митко

За Йога

Какво е йога? Йога е една от шестте индуистки философски школи и представлява система от физически, умствени и духовни практики, чиято цел е да се трансформират тялото и ума. Основава се на 5 опорни точки:

  • Упражнения (асани) – За да е здраво тялото ни, е необходимо да му осигуряваме достатъчно физическа активност и да раздвижваме мускулите и ставите, за да ги поддържаме в добро състояние.

  • Дишане (пранаяма) – Правилното дишане подобрява цялостното състояние на тялото, осигурява оптимално количество кислород до всички органи и тъкани, прояснява съзнанието.

  • Релаксация – Релаксацията е изключително важна за възстаноявване на спокойствието, оттърсване от стреса на ежедневието и поддържането на нервната система в оптимално състояние.

  • Диета (хранене) – “Ние сме това, което ядем” и този цитат не може да е по-верен.

  • Позитивно мислене и медитация – Позитивното мислене е изключително важно, за да можем да сме успешни в което и да е начинание.

Йога с Митко
Йога с Митко

Димитър Попов

Димитър Попов, магистър кинезитерапевт.
Започва да се занимава с йога 2001г. От 2005 започва да води групи по класическа, хатха, Power Yoga и йога за бременни. Обича глобалното движение – духа, ума и тялото. Има опит в спортовете – фитнес, плуване, футбол, лека атлетика, катерене, езда, шах и др.
Продължава да свързва професията с хобито вече 18 години по-късно!

Сутрешна Йога

Динамична практика, редуваща дълбоко разтягащи пози, с такива на пълна релаксация. Подходяща е за по-енергични хора, които имат нужда от повече физическо натоварване.
Заниманията по Йога създават здраво, гъвкаво и изящно тяло. Също така, Йога има голям здравословен ефект – тя помага при лечението на редица заболявания и предпазва от появата на други. Специфичното съчетание от пози, наречени асани, ви тонизира и подпомага протичането на енергия в тялото.

Power Yoga

Динамична практика с по-бързи повторения и малки почивки помежду им. Подходяща е за по-енергични хора, които имат нужда от раздвижване и освобождаване на схванати мускули, трениране на издръжливост, и баланс на цялото тяло.


Това са само няколко примера от многото ползи от Power Yoga:


– регулация на хормоналния и енергиен баланс
– изгаряне на мазнини
– подобрение на функциите на всички органи в тялото
– засилване на концентрацията и умствената дейност
– подобрение на обмяната на веществата
– забавяне на процесите на стареене
– заздравяване на мускулите и костите
– редуциране на теглото
– постигане на вътрешен мир и спокойствие

Танцово и спортно студио "Мушмула" - InstagramТанцово и спортно студио "Мушмула" - Instagram