Йога с Иво

Йога с Иво
Йога с Иво

Йога

В часа са включени:

Динамични движения, предназначени за повишаване на гъвкавостта, подобряване на кръвообращението, тонизиране на мускулите и ставите, освобождаване на енергийните блокажи и премахване на застояли отпадни вещества от различни части на тялото.

Статични асани от стоеж – имат разтягащо и укрепващо въздействие върху гърба, раменете и мускулите на краката.

Назад навеждащи асани – разтягат коремните мускули, тонизират и укрепват мускулите, задвижващи гръбнака.
Напред навеждащи асани – прешлените се отделят един от друг, което стимулира нервите, подобрява кръвообръщението в областта на гръбначния стълб и подхранва гръбначния мозък.

Дихателни техники или пранаяма – оказват въздействие върху всяка клетка, а най-важното е, че са тясно свързани с работата на мозъка.

Усукващи асани – усукване на целия торс, раздвижват се мускулите, което прави гръбначния стълб по-гъвкав и стимулира гръбначните нерви.

Релаксация за един по-спокоен сън, една по-ефективна почивка, начин да хармонизираме нашето собствено тяло и ум, защото спокойствието се крие вътре в нас, то никога не идва отвън.

Йога с Иво
Йога с Иво
Йога с Иво
Йога с Иво

Иво

Иво се занимава с йога повече от 10 години. За него йога е начин на живот, начин да опознаем себе си, защото всички проблеми и решения се намират в самите нас. Често се стремим да постигнем неща, които не са по силите ни. Срещаме се с много трудности. Заемаме се с непосилни задачи. Живеем в свят на модерни технологии и забързано ежедневие, свят в който ни остава все по-малко време за самите нас. А йога ни казва “спри, почакай и погледни себе си отвътре”. Йога е начин да живеем в хармония със себе си и заобикалящата ни среда.

Танцово и спортно студио "Мушмула" - InstagramТанцово и спортно студио "Мушмула" - Instagram