Йога / Първи стъпки / с Иво

Йога /Първи стъпки/ с Иво
Йога /Първи стъпки/ с Иво

Йога / Първи стъпки /

Йога не е само за гъвкавите и можещите, тя е адаптирана за всички. Когато сме слабоподвижни и неустойчиви започваме с движения освобождаващи енергийни блокажи и заседнали отпадни продукти в различни части на тялото.

Часът, който стартира е подходящ за хора в напреднала възраст, хора с намалена гъвкавост и заседнал начин на живот, начинаещи.

Ще използваме сериите паванмуктасана за ставите, храносмилателната и отделителна система. Помощни средства за йога така наречените пропсове или подпори.

Дихателни техники релаксация с “пеещи” купи.

Много важно е по време на часа да не прекаляваме с усилията и да се съобразяваме с нашите индивидуални възможности винаги да следваме гласът на тялото с плавни движения, защото по този начин ще бъдем защитени от евентуални травми.

Йога /Първи стъпки/ с Иво
Йога /Първи стъпки/ с Иво

Иво

Иво се занимава с йога повече от 10 години. За него йога е начин на живот, начин да опознаем себе си, защото всички проблеми и решения се намират в самите нас. Често се стремим да постигнем неща, които не са по силите ни. Срещаме се с много трудности. Заемаме се с непосилни задачи. Живеем в свят на модерни технологии и забързано ежедневие, свят в който ни остава все по-малко време за самите нас. А йога ни казва “спри, почакай и погледни себе си отвътре”. Йога е начин да живеем в хармония със себе си и заобикалящата ни среда.

Танцово и спортно студио "Мушмула" - InstagramТанцово и спортно студио "Мушмула" - Instagram