Аржентинско танго с Боян

Аржентинско танго с Боян
Аржентинско танго с Боян

Аржентинско Танго

Аржентинското танго е сложен социален танц с практически неограничени възможности на импровизацията. За сравнение американското или международното танго са с ясно определена учебна програма и танцьорите научават конкретни стъпки и вариации за състезанията.

Аржентинско танго е социален импровизаторски танц, в който водещият (кавалерът) е отговорен да знае и визуализира всяка стъпка която подава на водения (дамата), като запазва баланса си и непрекъснато поддържа контакт и „слуша“ за реакцията на дамата. Водещият трябва да направи това уверено, ясно и преди всичко музикално, докато навигира на един претъпкан дансинг, като ако се наложи да прекрати движението и да предпази дамата от нараняване.

От друга страна, дамата в аржентинското танго фокусира вниманието си изключително и изцяло към кавалера и веднага трябва да реагира на това, което той иска да се играе.

Аржентинско танго с Боян
Аржентинско танго с Боян

Боян Величков

Започнал с народни танци, след това спортни танци, латинотанци и други. В началото на 2008 г. започва да се занимава с аржентинско танго при Иво Парушев. Това е танца, който го пленява и си остава неговата най-голяма страст. Преминава през много преподаватели, както български, така и аржентински. Най-голям принос за неговото развитие има двойката Адриан и Стефи. Това са преподавателите оказали огромно влияние върху стила и техниката му. Впоследствие започва да води уроци в асоциация tango bg, като не спира да взима уроци от гостуващи аржентински двойки. Винаги е смятал, че аржентинското танго е неповторим и уникален танц с много чувства, емоции и ритъм и се е стремял да го предаде на своите ученици с много любов и търпение.

Танцово и спортно студио "Мушмула" - FacebookТанцово и спортно студио "Мушмула" - Facebook