Модерен балет деца

Танцово студио „Амелия“ развива своята дейност от 4 години. За този кратък период децата са носители на редица награди и призове от национални и международни танцови конкурси.
 
Изучават се различни танцувални стилове – класически балет, модерни и характерни танци, джаз балет, танцово шоу. Учат се и гимнастически и акробатични елементи, които допринасят за оригиналността на композициите. През творческия сезон се поставят различни хореографии и танци както групови, така и индивидуални. Децата имат различни сценични изяви, те взимат участие в концерти, танцови фестивали и състезания. По време на часовете по модерен балет децата откриват удоволствието от танца, създават нови приятелства и се забавляват.
 

 

Боряна Николова

Боряна е родена на 15 Май 1992 година в град Добрич. Тя влиза в балетната зала на 5 годишна възраст и бързо се влюбва в този вид изкуство. Първоначално като хоби, но постепенно танцът става начин на живот за нея. Тя преминава през редица танцувални стилове като класически балет, модерни и характерни танци, джаз балет, хип хоп и други. От 2006 до 2011 година е част от националния отбор на България по танцово шоу. Боряна завършва хореография, режисура и артмениджмънт и сбъдва своята детска мечта като основава Танцово студио „Амелия“ през 2016 година. Главната и цел е да предаде своята голяма любов към танца на своите възпитаници.