Лятна академия 2019 г.

Записванията започнаха. Ранно записване и отстъпка от 10% до 15 май.

10% отстъпка за ранно записване до 15 май  от цената за 1 или 2 седмици
5 % отсъпка за ранно записване до 15 май от цената за 1 месец

*върху платената сума до тази дата.

Начало: 17 юни 2019 г.
Край: 02 август 2019 г.

Понеделник – Петък, 8:30-17:30 ч.

Цени:
Една седмица – 200 лв.
Две седмици – 380 лв.
Четири седмици – 730 лв.
Седем седмици – 1100 лв.
*Минимален период на посещение – 1 пълна седмица от понеделник до петък

Включването на обяд и следобедна закуска се заплаща отделно ( 5 лв./ден ).

За нас

Ние, в Арт Център „Мушмула“ вярваме в силата на общуването и всички негови форми – танц, стих, картина,  дискурс. Нашата мисия е да вдъхновим себеизразяване, предаване и съпреживяване на ярки емоции за малки и големи и да създадем предпоставки за добро емоционално и физическо здраве. Затова и с радост обявяваме записванията за лятната ни академия, по време на която ще работим и ще се забавляваме с децата, ще ги предизвикваме, мотивираме и развиваме! Каним ви с нас на това лятно пътешествие!

Защо лятна академия при нас?

Лятна академия „Творя, спортувам, уча и танцувам“ в Арт Център „Мушмула“ е не просто място, където децата ще играят щастливо и безгрижно през топлите и слънчеви месеци, но и мястото, където ще се учат и развиват, ще танцуват, спортуват и откриват своите заложби и таланти.

Това, което отличава Академията е не само уникалният формат на програмата, организиран около 7 тематични седмици, но и това, че работим холистично за изграждане и развиване на силни и положителни черти на характера на детето, подобряване на самооценката му за себе си, улесняване на общуването с другите и света – било чрез танц, в писмена или устна форма, чрез изкуство или наука. Така подготвяме личности, които вярваме ще са двигатели на промяната!

Ценностите на школата се отразяват във всичко, което ние правим с децата:

✅ Вярваме в добрите дела и учим децата на обич и уважение към всяко живо същество
✅ Вярваме в честността и сме открити във всичките си действия и учим и децата да са открити и истински във всичките си действия
✅ Вярваме в отговорността на всеки един от нас спрямо другите и света и учим децата да постъпват правилно и да поемат отговорност за собствените си думи и действия
✅ Вярваме в развитието и себеизграждането и учим децата на инициативност

Програма:

Всяка седмица от академията е тематична (спорт, танци, изкуства и т.н) и фокусира вниманието на децата в определена посока, не само за да се стимулира проявяването на скрити заложби и интереси, но и да спомогне за поставянето на една добра основа за развитие на способностите на детето било то в танците, творчеството, науката или др.

Намирайки се в топлата и защитена среда на академията, децата се учат да изразяват себе си, смело да изследват и откриват талантите си и да развиват различни полезни умения. Всеки един ден е разнообразен, вълнуващ и максимално полезен, изпълнен съм смях, приятелства и цветове.

Програмата се състои от 7 седмици и включва:

———————————————————————————-
Седмица 1 (17-21 юни): Спорт за здраве – Фокусът на седмицата, както можете да се досетите е  СПОРТ. Както знаем спортът е здраве, а освен това ни учи и на дисциплина и отборна игра. Затова и програмата е активно насочена към занимания по карате, гимнастика, табата за деца, стречинг, народна топка и др. Освен спортни активности, ще дискутираме и теми като „Защо е важно да спортуваме“, „Полезни навици на хранене“ и други подобни по забавен и интерактивен начин.

———————————————————————————-

Седмица 2 (24-28 юни): Обичам природата – Да обичаш природата е да обичаш себе си! Затова и по време на тази седмица ще се фокусираме върху направата на къщички за птици, ще се учим чрез игри защо е важно да правим по-малко отпадъци, как и защо да разделяме боклука.

Нашите приятели от „Биоигри“ пък ще ни помогнат да се доближим до природата чрез поредица от научни ателиета по природни науки (биология, екология) и ще ни вдъхновят да обичаме и уважаваме всички живи същества.

За да е максимално полезна, седмицата включва и занимания по английски език по световно признатата методика Stealm с участието на страхотните преподаватели от иновативното училище Stealm Academy, като децата ще учат езика през екология и еко работилнички.

В допълнение, за да ни е още по-интересно, сме предвидили спортни състезателни игри на открито.

———————————————————————————-

Седмица 3 (1-5 юли): Танци и ритъм

Седмицата е посветена на танците! Защото както всички знаем те учат:

  • Децата да изразяват себе си чрез музиката, което е едно неописуемо чувство.
  • Да работят по двойки и да си помагат.
  • Да развиват и координират всяка част от тялото си.
  • Да са постоянни и отговорни.

 Ще работим за изграждане на добра основа на танцова култура на децата, както и за запознаването им с историята на различните видове танци. Ръка за ръка с нашите педагози децата изучават латино танци, стрийт денс, народни танци, балет. Наблюдавайки желанието и прогреса на всяко дете поотделно, можем отрано да открием скрити заложби, които децата биха могли да развият и превърнат в своя професия.

———————————————————————————-

Седмица 4 (8-12 юли): Наука и запознаване със света на роботиката – Като любители на науката, ние сме повече от щастливи, заедно с нашите приятели от „Роботика“ да предадем знания по роботика на малчуганите, да развиваме мисленето им, да ги предизвикваме и да ги забавляваме.

През тази седмица оново ще се радваме на часовете със Stealm Academy, по време на които ще учим английски през наука (ще разберем повече за космоса, инженерните науки и много други). Децата получават нови знания и научават любопитни факти в различни области на науката. Водят се дискусии и чрез свободно общуване се обогатява общата култура и разбиране на децата за света.

Не забравяме и спортните активности, които ще помогнат материала да бъде усвоен много по-успешно и дългосрочно.

———————————————————————————-

Седмица 5 (15-19 юли): Светът на изкуството

Креативността е изключително важно качество в днешния свят. Затова и децата през седмицата на изкуството ще творят, ще развиват въображението си, ще изработват интересни предмети, ще рисуват, ще изучават изкуството на обноските и театъра. Ще се радваме да открием скритите таланти на вашите малчугани, каквито и да са те.

Не забравяме и спортните активности, с които ще се тонизират и разнообразяват.

———————————————————————————-

Седмица 6 (22-26 юли): Езици или изкуството да общуваш – В днешно време владеенето на един език е крайно недостатъчно. По тази причина фокусът на седмицата е изучаване на английски, испански и разбира се български. Децата изучават активно английски и испански език по забавен и приятен начин по световно призната Stealm методика (отново със съдействието на нашите приятели от Stealm Academy), като програмата е съобразена с възрастта и способностите им. Блоковете от уроци са разделени от спортна активности, които не само разведряват децата, но и спомагат за по-успешното заучаване на материала.

———————————————————————————-

Седмица 7 (29 юли – 2 август): Подготовка за училище – С наближаването на училище, ще започнем и по-активна подготовка по български език, четене и дискусия на задължителната литература, разнообразени с лека гимнастика и игри. Ще работим за обогатяване на речниковия запас на децата.

Препоръчваме да запишете децата за минимум 4 от седмиците. Така детето ще има възможност да развие различни свои заложби, да разкрие своя потенциал и да отвори вратата към необятния свят на възможностите. Освен това децата ще забравят за скуката, ще открият нови приятелства, ще се забавляват и ще са ангажирани в интересни и полезни активности!                       

Максимален брой деца в група: 14

Минимален брой за започване на академията: 8 деца

Възраст: 7 г. – 12 г. 

База: Ние знаем, че обстановката е важна част за правилното и успешно възприемане и учене, както и чистият въздух и зеленина.  Пространството, с което разполагаме, е светло и просторно, подходящо както за обучителни дейности, така и за танци и спорт. Децата ще се радват и разнообразяват с игри на открито в приветлива градина с катерушки, батут и други забавни игри, която е прекрасно изолирана от големи улици и булеварди.

Записванията за академията стават през регистрационния ни формуляр тук.

Моля, запознайте се с Общите условия на академията.