Лятна академия 20 г.

Лятна академия „Проект: Зелено лято“

Съвремието изисква от децата нови умения. Умения които да ги подготвят за свят, който се движи с шеметна скорост. Едновременно с това с всеки изминал ден е все по-важно всеки един от нас от най-ранна възраст да се грижи и обича природата.
Затова и академията тази година ще бъде в нов и подобрен зелен формат, от който децата да извлекат най-голяма практическа полза.

Проект: Зелено лято ще бъде посветен на развиване и възпитаване на такива качества у децата, които доказано водят до успех в професионален и личен план, а именно:
– умение и желание за самоусъвършенстване
– поставяне на цели и планиране на време
– работа в екип
– ефективна комуникация, в това число и в мултикултурна среда
– критично и креативно мислене
– лидерски качества и висока мотивация
– увереност в себе си и любознателност
– инициативност и упоритост.

Заниманията ще протичат под формата на игри с екологична насоченост, интересни експерименти и забавления.
Ще наблегнем на следните опорни точки през 3-те месеца на академията:

1. Активно участие
Всяко от децата ще има възможност да учи активно чрез преживяване. Влизайки в различни житейски роли (инженер, архитект, маркетинг експерт, дизайнер, финансист и др.) и ситуации (дискусия в екип, аргументация пред оценители, презентация пред публика, и др.), децата развиват своите меки умения, учат се да се обосновават, да мислят критично, да работят заедно в екип за постигане на обща цел.

2. Общуване
По време на цялата лятна академия ще обсъждаме различни варианти, ще се изслушваме, ще изразяваме и защитаваме своето мнение, ще търсим алтернативи, ще научим за ползите от конфликтите в групата и как да ги разрешаваме, и как да взимаме добри и успешни решения.

3. Сътрудничество
Чрез общи усилия децата ще постигат конкретни цели. Акцентът е върху ефективното поставяне на цели, планиране на време, добър резултат от работата в екип, коректност и отговорност, оценяване, подркрепа и съвети.

Децата ще могат да погледнат на всеки казус от много различни точки, да търсят път за решения, а не да зазубрят теоритичен материал.
Проектите стимулират и изграждането на житейските умения, които не само ще помогнат на детето в бъдещата му кариера, но и ще го направят ценен и продуктивен член на обществото:
✔️ Гъвкавост и адаптивност
✔️ Инициативност
✔️ Продуктивност и отговорност
✔️ Лидерство
✔️ Социални умения

Кога:

Понеделник – Петък, 8:30-17:30 ч.

Начало: 1 юли 2020 г.

Край: 15 септември 2020 г.

Цени:
Една седмица – 148 лв.
Две седмици – 280 лв.
Четири седмици – 390 лв.
*Минимален период на посещение – 1 пълна седмица от понеделник до петък

Включването на обяд и следобедна закуска се заплаща отделно ( около 5 лв./ден ).

За нас

Ние, в Арт Център „Мушмула“ вярваме в силата на общуването и всички негови форми – танц, стих, картина,  дискурс. Нашата мисия е да вдъхновим себеизразяване, предаване и съпреживяване на ярки емоции за малки и големи и да създадем предпоставки за добро емоционално и физическо здраве.

С нашият екип неотменно се стараем да сме по-отговорни към природата, да разделяме и рециклираме, да измисляме и участваме в инициативи, които помагат да опазваме и ценим природата. Затова и с радост обявяваме записванията за лятната ни академия, по време на която ще работим и ще се забавляваме с децата, ще ги предизвикваме, мотивираме и развиваме! Каним ви с нас на това лятно пътешествие!

База: Ние знаем, че обстановката е важна част за правилното и успешно възприемане и учене, както и чистият въздух и зеленина.  Пространството, с което разполагаме, е светло и просторно, подходящо както за обучителни дейности, така и за танци и спорт. Децата ще се радват и разнообразяват с игри на открито в приветлива градина с катерушки, батут и други забавни игри, която е прекрасно изолирана от големи улици и булеварди.

   

 

Максимален брой деца в група: 14

Минимален брой за започване на академията: 8 деца

Възраст: 7 г. – 12 г. 

ПРОГРАМА – 3 месеца

Месец 1

Еко инженери

Месец 2

Еко дизайнери

Месец 3

Био земеделеци

Седмица 1

„Рециклирането е полезно”

Седмица 1

,,Боядисване с естествени багрила’

Седмица 1

,,Видовете билки”

Децата ще се запознаят с това „що е рециклиране“ и защо то е важно и полезно. Започваме с дизайна на кулата, избираме си професии и предназначение на кулата.

 Ще научим какво е да си еко дизайнер и ще си направим енциклопедия на багрилата. След това ще си изработим естествени багрила и ще оцветяваме прежда.

  Ще си поговорим за билките и ще си направим енциклопедия с тях. Ще посетим ботаническата градина. Ще разберем повече за това какво е компост, както и за кръговрата на веществата.

Седмица 2

,,Организирани и сръчни”

Седмица 2

„С любов към пчелите”

Седмица 2

,,Обичам да творя и да отглеждам“

Разпределяме бюджет и закупуваме материали. Изработваме си мини кула макет от бутилки. Рисуваме и декорираме.

    Ще опознаем насекомите и ще си направим енциклопедия за тях. Ще изработим интересен кошер с послание.

Ще си поговорим за това какво е терариум с билки и ще създадем такъв.Ще участваме в лаборатория с експерименти. Ще си направим чаена церемония.

Седмица 3

,,Обичам природата – затова преизползвам материали“

Седмица 3

,,Еко картина”

Седмица 3

„Аз правя добро – засаждам растения”

Учим за видовете пластмаса и начините за преработването й. В почивките се забавляваме с песни и танци на английски, гимнастика, настолни игри и мн. други. Изработваме градински лебед от бутилки.

Ще съберем интересни естествени материали, с които ще направим красива еко картина. Ще присъстваме и участваме в експерименти. Ще се учим на изкуството да декорираме чиния.

Ще си поговорим за градинарството, видовете растения и какви са техните нужди. Ще разберем повече за вредителите по растенията и как да се справим с тях без вредни химикали. Ще си сътворим истинска градинка и лейка от рециклирани материали.

Седмица 4

,Обичам да пея, уча и танцувам”

Седмица 4

,,Еко базар”

Седмица 4

,,В помощ на птиците”

Ще научим за кръговата икономика. Ще пеем, танцуваме и учим думи на английски. Ще гледаме образователни филмчета.

Ще поговорим за добрите дела и благотворителността. Ще се научим да презентираме добре и да организираме събития. Ще изработим покани и касички за базара.

Ще поговорим за видовете птички и ще си направим енциклопедия с тях. Ще изработим хранилка и къщичка за птици.

Ценностите на школата се отразяват във всичко, което ние правим с децата:

–          Вярваме в добрите дела и учим децата на обич и уважение към всяко живо същество

–          Вярваме в честността и сме открити във всичките си действия и учим и децата да са открити и истински във всичките си действия

–          Вярваме в отговорността на всеки един от нас спрямо другите и света и учим децата да постъпват правилно и да поемат отговорност за собствените си думи и действия

–          Вярваме в развитието и себеизграждането и учим децата на инициативност