Изправителна гимнастика за деца

В днешно време почти всички прекарваме значителна част от ежедненивието си в седнало положение и страдаме от липса на движение. Това важи и за нашите деца.
 
Децата имат нужда от активности, на които да се обърне внимание на гръбнака и подобряване на стойката, както и да се изразходва енергия чрез полезни за тялото движения и упражнения. Точно по тази причина стартираме нов час по изправителна гимнастика за деца.
 
Методът на изправителната гимнастика за деца или т.н. Пилатес за деца е система от упражнения за разтягане и за сила. Тя укрепва и тонизира мускулите, подобрява стойката, дава гъвкавост и равновесие и прави фигурата по-стройна.
 
Целта на изправителната гимнастика е общото укрепване на опорно-двигателния апарат, изграждане на правилна стойка, хармонично тяло и най-вече да предотврати процеса на гръбначните изкривявания. По време на тази гимнастика се прилагат специфични физически упражнения, свързани с развитието и укрепването на цялостната мускулатура на тялото, с акцент върху гръбната и коремна мускулатура, а така също и раменния пояс.
Защо методът стана толкова популярен?

Наричат го „съвременната йога”, защото променя тялото, издължава силуета, учи на правилна стойка и подобрява гъвкавостта, като чувствително може да ви помогне, ако имате проблеми с гръбначния стълб. А това неизбежно води и до подобряване и на самочувствието.

Рони

Рони, казва за себе си: “От 2016 г. посещавам класове по Пилатес. Постигнах удивителни резултати с моето тяло. Бях вдъхновена да започна да преподавам Пилатес от моята инструкторка Зухра Расули и не след дълго завърших професионален курс при Евелина Илиева, Ева.
 
Редовно посещавам класове по йога и въздушна йога и черпя нови знания, част, от които използвам и в моите тренировки. Обичам работата си и продължавам да развивам способностите си ежедневно, за да ги предавам на хората.
 
За мен комбинацията от пилатес и йога е абсолютно достатъчна за поддържане на силен дух и здраво и хармонично тяло.”