Кизомба

Кизомба е социален танц с африкански корени, който покорява все повече сърца по целия свят! Движенията са чувствени и меки, партньорите се движат като едно цяло, мъжът „рисува“ уверено със стъпки, вслушвайки се в музиката, а дамата „чете“ мислите му и го следва с доверие и грация.
Това е кизомба – танцът на прегръдката, който възниква в Ангола през 80-те години на 20 век, а след 2010 г. бързо се разпространява в Европа и целия свят.Танцът е подходящ за всички възрасти, социални и професионални категории, за хора без никакъв танцов или спортен опит, както и за такива, които търсят нови предизвикателства в танцовите си умения!

Kizomba-african Obsession е вдъхновена и създадена от разбирането и усещането на двама млади и енергични танцьори Виктория и Петър.
Тя открива страстта си към музиката и танците още като дете. Първите и уроци са по спортни танци, а след няколко години упорити тренивки, решава да експериментира и вниманието и‘ се насочва към хип-хопа. Тя продължава своето търсене и се записва на Салса и Бачата, енергията й не стихва, а на хоризонта се задава нещо още по-привлекателно!
Той още от малък има увлечение към танците и музиката, но открива страстта си към тях в юношеските години, когато се записва на уроци по Салса и Бачата. Завладян от танца, той търси нови предизвикателства.
Пътищата им се пресичат в залата на уроците по салса, а малко по-късно правят първите си Кизомба стъпки. Погълнати от танца те бързо напредват и не след дълго са част от създаването на една от първите Кизомба хореографии в България.
Участват в още множество проекти, един от които ги връща отново в залата, но този път като преподаватели. Първите им часове са още през 2013г. в гр. Перник. Оттогава насам извървяват дълъг път, следвайки единствено любовта си към танца и преподаването. Съсредоточени върху стабилната основа и свободата да интерпретират музиката по свой начин, те успяват да предадат едно истинско усещане и разбиране за танца. Когато ги попитат, какво ги кара да обичат толкова много кизомбата, те отговарят с усмивка:” “Защото да танцуваш Кизомба е начин да представиш себе си без думи!”
“Ние – Петър и Вики нямаме търпение да ви покажем един нов – светът на Кизомбата. Ако искате да изразите себе си по нов начин, заповядайте, за да се впуснем в едно вълнуващо приключение!”