Карате

Карате е наука и изкуство за самозащита ( кара означава “празен”, те – “ръка”), която се базира на използването на ръцете и краката като естествени оръжия за защита на тялото.

Карате е бойно изкуство, превърнало се в наши дни в красива, динамична и безопасна система за самоусъвършенстване.

Често се случва родители да смятат, че бойните изкуства насърчават насилието, че детето им ще използва хватките, които учи на уроците, срещу свои връстници. Реалността е, че именно бойните изкуства могат да помогнат на децата да се научат на самодисциплина, да изградят воля и характер, както и умения за общуване. Карате учи децата не само да се защитават, но и гради по-високо самочувствие и грижа за себе си. Напредвайки в карате децата стават по-самостоятелни, уверени и дисциплинирани.

 

Всеки урок започва с поздрав, има периоди при които детето се учи да стои неподвижно и да чака последваща команда от учителя.

Защо да запишете детето си на карата?

Причините са много, ще изброим само част от тях:

  1. Тренировките дават енергия, увереност и вяра.
  2. Тренировките подобряват и укрепват здравето – умереното физическо натоварване укрепва имунната система на децата и ги калява.
  3. Тренировките водят до уравновесяване на психичното и емоционалното състояние на трениращите, развиват качества като смелост, решителност, устойчивост на вниманието и целеустременост.
  4.  Тренировките водят до развитие на отлична координация, правилна стойка и атлетичност на децата.
  5. Тренировките развиват качества като издръжливост, сила, бързина, ловкост и гъвкавост.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *