Каланетика

Каланетиката е форма на тренировка, залагаща на малки и точни движения, които се изпълняват плавно, без тласъци, преминавайки от едно в друго. Създадена е от известната балерина Калан Пинкни, която е страдала от болки в коленете и гърба, довели до срив в
тялото. Изпробвайки различни видове гимнастика, за да възстанови своето състояние, стига до каланетиката като стратегия за оцеляване. Този вид тренировка й позволява да се върне към професията си.
Каланетиката се изпълнява бавно и всяко упражнение е насочено към определена част на тялото. Правят се точно определени движения, които понякога се повтарят до 100 пъти. По този начин се въздейства върху най-дълбоките мускули в тялото. Едно от основните неща в каланетиката е разхлабването на мускулите. Гръбначният стълб се натоварва минимално, а при разтягането се натоварват поддържащите му мускули. По този начин се смекчава натиска върху гърба и стойката се подобрява.
Резултатите идват много бързо – от 2 до 7 занимания носят видим ефект. Достатъчни са 2 часа седмично, за да подобрите фигурата и стойката си. Напълно безвредна и подходяща за всички, каланетиката, съчетана със здравословно хранене, ще се отрази чудотворно на тялото ви.
Защо да изберем каланетика?

  • Практикува се лесно
  • Подходяща е за хора от всяка възрастова група
  • Има минимален риск от нараняване
  • Води до бързи резултати
  • Подходяща е за хора, които имат натоварено ежедневие и не разполагат с много време
  • Стопява дори най-упоритите мазнини 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *