Занималня

За занималня „Мушмулчета“

Ние в Арт Център „Мушмула“ вярваме в силата на знанието и хилядите врати, които то ни отваря ежедневно. Ученето със сигурност продължава през целия ни живот, но е много важно още от ранна детска възраст да изградим полезни навици и дисциплина, да сме откриватели, иноватори и експериментатори. Това е и причината училищна занималня „Мушмулчета“ да съществува – за да помогне на децата по пътя им от 1 до 5 клас да се научат да учат качествено, да мислят, а не просто да заучават материала, да изразяват мнението си аргументирано и уважително.

Всеки от нас си спомня в училище Г-н Х, който така обожавахме и някак предметът, който той ни преподаваше, също ни стана любим и ни вървеше. В същото време Г-жа Y дори не искахме да я споменаваме, а да учим за часовете й ни се струваше най-голямото мъчение.

В училищна занималня „Мушмулчета“ са събрани вдъхновяващи преподаватели, които знаят как да спечелят уважението и вниманието на децата и да се превърнат в любимия им Г-н или Г-жа Х. Всеки ден ще работим неуморно за осъществяването на следните цели:

 • Да сме вдъхновители и децата да намират времето, прекарано с нас (дори в уроци и писане на домашни) за забавно и интересно
 • Да стимулираме любопитството им и да сме там, за да намерим заедно отговорите на въпросите им
 • Да ги предизвикваме да се предизвикват и да ги научим на постоянство и дисциплина
 • Да им дадем основата за качествено учене и да ги стимулираме да мислят и разсъждават
 • Да направим времето им в „Мушмула“ толкова приятно, че с нетърпение да се връщат на следващия ден и с вълнение да ви разказват вкъщи какво са научили
viber_image_2020-08-11_09-42-21
viber_image_2020-08-11_09-42-222
viber_image_2020-08-11_09-42-22
viber_image_2020-08-07_17-20-16
viber_image_2020-07-31_17-05-50
viber_image_2020-07-31_17-05-59
viber_image_2020-07-31_17-05-49
viber_image_2020-07-31_17-06-11
viber_image_2020-07-31_17-05-52
viber_image_2020-07-31_17-06-00
viber_image_2020-07-30_14-59-12
viber_image_2020-07-30_14-59-121
1
viber_image_2020-07-13_11-46-32
viber_image_2020-07-13_12-26-57
viber_image_2020-08-12_17-21-12
previous arrow
next arrow

За програмата

Програмата ни включва не само подготовка и помощ с учебния материал и домашните, но и работа за развиване на ключови умения на децата, така че да могат:

 • Да мислят критично
 • Не само да заучават, но и да могат да разсъждават върху материала
 • Да учат качествено
 • Да комуникират с другите успешно
 • Да работят в екип
 • Да са креативни и емоционално интелигентни

Програмата включва и следните специални уроци:

 • 1 път в седмицата творческо ателие
 • 1 път в месеца специален урок по Роботика, Забавна математика, езици по методологията STEALM

Защо да запишете детето си на занималня при нас?

1.Изграждаме качествени навици за учебен труд – особено важно в началния етап на образование

Децата са тези малки двигатели, които имат силата да променят и съграждат една по-добра и хубава реалност. Пълни с енергия те се учат и развиват толкова бързо, и именно затова е от изключителна важност да им осигурим правилната основа, на която смело да стъпят – по-добре подготвени за живота, бъдещата си работа и място в обществото.

2. Прекрасна обстановка и достъп до градина за игра и отмора

Частна занималня „Мушмулчета“ е не просто мястото, където децата ще са защитени и ще се чувстват като у дома си в приятната и творческа обстановка на Мушмула“, но и където ще получават необходимото им внимание и грижа. Разполагаме с просторни и светли зали и кабинети, в които децата по забавен и полезен начин ще се подготвят за следващия учебен ден, а в междучасията ще играят на открито във външна градина с катерушки.

Комплексът ни се намира далече от шума на големи булеварди в модерно ремонтирана сграда сред зеленина. Мястото е тихо и комуникативно, като имаме топла връзка с басейн на етажа под комплекса.

3. Ценности

Ценностите на на Арт Център „Мушмула“ се отразяват във всичко, което ние правим с децата:

✅ Вярваме в добрите дела и учим децата на обич и уважение към всяко живо същество

✅ Вярваме в честността и сме открити във всичките си действия и учим и децата да са открити и истински във всичките си действия
✅ Вярваме в отговорността на всеки един от нас спрямо другите и света и учим децата да постъпват правилно и да поемат отговорност за собствените си думи и действия
✅ Вярваме в развитието и себеизграждането и учим децата на инициативност

4. Постоянна обратна връзка относно напредъка на детето

Регулярно ще се грижим да получавате обратна връзка, базирана на наблюдението ни за развитието и напредъка на вашето дете.

5. Екип

Всеки един от екипа в „Мушмулчета“ носи своята вяра в огромното значение на смислената грижа за децата и намира своето място в подпомагането на българските родители да отглеждат по-здрави, по-щастливи, по-мислещи и успешни деца.

Може да прочетете повече за нашите педагози тук.

Севдалина Борисова

Севдалина Борисова е на 23г. и изучава Българска филология. Винаги е имала афинитет към хуманитарните науки, харесва й да общува и да има директен досег с хората.

„Филологията е моята специалност, защото обожавам книгите, най-вече класическите романи. Насочих се именно към тази специалност, защото смятам, че е много обогатяваща и даваща възможност за развитие в средата, която предпочитам – образователната институция, работата с деца, ученици. Досега съм работила в детски кът с деца на възраст между 3 и 10 г. Работата с тях е мотивираща и вдъхновяваща, защото точно в този период те са любознателни и възприемат всичко с голям интерес, а това ме стимулира да продължавам напред.
Научих, че всяко дете е строго индивидуално, затова съм подготвена да дам нужното внимание и грижа, спрямо неговите нужди и интереси. 
По-различното в подхода ми към децата идва от това, че съм привърженик на конструктивистите. Смятам, че знанието трябва да бъде приложимо, образоваността да е функционална – насочена към ученика, защото по-голяма част от хората изграждат знанията си от това, което виждат. На практика това става с деца от различна възраст, при което всеки се учи от другия, обучаващите взаимно си помагат, по-знаещия консултира и насочва.
Разчитам на обучаващите игри и това да се дава възможност на децата да бъдат по-самостоятелни, учителят да е повече консултант, обогатяващ знанията им, поощряващ, не оценяващ. Според мен игрите са много важни за развитието на знанията на децата, чрез тях те планират и вземат решения.
Извънработните ми интереси са свързани с четенето и пътуването. Харесва ми да посещавам различни страни, да се срещам с нови хора и да опознавам културата и традициите им. Също така, голяма страст ми е планината, обичам да изкачвам върхове и да  прекарвам време сред природата.“

Цена и отстъпки

300 лв. месечна такса

При ранно записване до 16 септември – отстъпка – месечна такса 280 лв.

Възможност за записване за обедно меню – доплащане 5.5 лв. на ден.

Максимален брой деца в група: 12

Минимален брой за започване на академията: 6 деца

Възраст: 7 г. – 11 г. 

При първата ни среща искаме да знаем следното за Вашето дете:   

 • С какво запълва времето си;
 • Какво го прави щастливо?
 • Какво предизвиква стрес у него?
 • Обича ли детето да бъде само или предпочита да бъде в група?

Запишете се тук.