За нас

Всичкo започва в далчената 2015 година, когато силата на една идея поставя началото на танцово студио “Мушмула“. Любовта към движението и танца са корените на нашата мушмула, нашият екип е здравото и жилаво стебло, нашите инструктори са китната и разчупена корона, а ти, нашят посетител си живителната сила, която ни помага да се подобряваме и развиваме. Плодовете на нашия труд са твоите ярки и красиви емоции, вдъхновението, което виждаме в очите ти, талантът, който развиваш, приятелствата и новите контакти, които създаваш. Мушмула съществува, за да те насърчава да си себе си, да демонстрираш своята неповторимост и развиваш своя талант.

Мисия

Ние вярваме в силата на общуването и всички негови форми – танц, стих, картина,  дискурс. Нашата мисия е да вдъхновим себеизразяване, предаване и съпреживяване на ярки емоции за малки и големи и да създадем предпоставки за добро емоционално и физическо здраве.

Екип “Мушмула”

Екип “Мушмула” не е голям, но концентрира голям заряд, с който искаме да заредим и вас.

Деян

Деян е основател на студиото. От 2006-та година започва да танцува салса  и танците стават неизменна част от живота му. Желанието му да споделя и предава хубавите емоции води до създаването на “Мушмула” с идеята школата да се превърне в мястото, където хората могат да са себе си, да намират приятели, да се забавляват.

Накратко за теб:

“Вярвам в така наречените “знаци на съдбата” и следвайки ги се озовах в “Мушмула”.Всъщност търсех малка зала, в която да продължа да се занимавам със салса.

Не съм убеден, че мога да кажа нещо накратко за себе си, затова ще оставя нещата така :)’

Какво обичаш да правиш в свободното си време/хобита?

“Последно време предпочитам в свободното си време да правя – нищо. Да счупя малко “оковите” на постоянната заетост, било то и с различни хобита, и в свободното си време да не правя нищо. Да се отдавам на пълноценна почивка от всичко.”

Смешна история/ любим цитат:

“Винаги, когато говорим за танци си спомням за един рутинен преглед при кардиолог преди години. Жената погледна кардиограмата и се обърна към мен с въпроса:

“Деяне, ти какво танцуваш?”

В първия момент си помислих, че ставам жертва на някоя скрита камера, припотих се и подозрително се заоглеждах – малко заекнах и промърморих нещо нечленоразделно. Видяла учудването ми, лекарката се позасмя и ми обясни, че по сърдечния ритъм веднага може да се определи, дали човек се занимава с танц 🙂 Оказва се, че танцът и музиката се отбелязват дълбоко в нас, чак до ритъма на сърцата ни.”

Kакво те вдъхновява?

“Вдъхновява ме всеки мил жест, на който стана свидетел в ежедневието.”

Мирела

Накратко за теб:

Завършила съм специалност “Неформално образование” в Софийски университет и за мое най-голямо щастие работя по специалността си в Танцово студио “Мушмула”.

Занимавам се със спорт от най-ранна детска възраст. На 3 години започнах да тренирам художествена гимнастика (нямам толкова ясни спомени оттогава 🙂 ), след което се запалих по модерен и класически балет. И така до 14-годишна възраст, когато за 1-ви път се “срещнах” със салсата. Вече 10 години, танците са нещото, което ми носи огромно удовлетворение, те са част от живота ми и обожавам да се развивам и обикалям света със салса.

През 2009 година спечелих 1-во място в девизия „Аматьори” състезание за двойки и много 2-ри и 3-ти места с тогавашния ми отбор от Варна.

От 2010 година до днес, преподавам в Белгия, Франция и Турция, както и в други държави в Европа, като участвам във всички салса фестивали на сцена – двойки и отбор.

Страстта ми към салсата се зароди още с първите ми салса стъпки и до днес танците са това, което ме прави щастлива и съм изцяло посветена на развитието ми като танцьор и треньор.

Какво обичаш да правиш в свободното си време/хобита?

Танците са голяма част от моя живот, затова и през свободното си време обичам да се ангажирам с различни стилове танци, които да ме развиват. А за да танцуваме ние танцьорите, е необходима музика – неотлъчна част от моето ежедневие, не само от свободното ми време 🙂

Когато се преместих да живея в София, хората ми казаха “Опознай я, за да я обикнеш.”, та с много разходки я опознах и обикнах. Обожавам разходките с приятели, придружени с много слънце.

Смешна история/ любим цитат:

Мечтая хората в България, някой ден да гледат на танците повече като на изкуство, отколкото като на развлечение и запълване на свободното време.

Kакво те вдъхновява?

Вдъхновяват ме креативните хора, хора, които мислят алтернативно за решения на ситуации. Вдъхновявам се от изкуството под всякаква форма. Вдъхновявам се от хубавото време и хората около мен. От емоциите си. Вдъхновението ми може да бъде събудено от всичко, което ме “докосне”. 🙂

Мирослава

Накратко за теб:

Завършила съм прекрасната специалност Молекулярна биология и ужасно много обичам биологията, психологията и точните науки. Обожавам кучета, разнообразието, развитието. Трудно стоя на едно място и искам да променям и подобрявам това, което е в обкръжението ми, а още по-добре това, което е извън него 🙂

Какво обичаш да правиш в свободното си време/хобита?

Да танцувам, да ходя по стръмни пътеки, да чета, да майсторя разни подаръци, да участвам в различни събития с кауза. Зимата обожавам да карам ски.

Смешна история/ любим цитат:

Като малка съм получила прякора от леля ми “Вожда на червенокожите” и то само след 2-часов престой при нея. Ако не сте чели разказа ( от О. Хенри – любим автор), става въпрос за двама разбойници, които отвличат едно хлапе (дете на богати родители) за което искат откуп. В крайна сметка, разбойниците се оказват принудени да платят те и то немалка сума, за да склонят бащата да си вземе чедото, което успява да ги подлуди всеячески.

Kакво те вдъхновява?

Вдъхновяват ме хората, особено тези, които се борят за високи цели и не се отказват въпреки предизвикателствата. Вдъхновяват ме хората, които се борят другите хора да са по-добре, алтруистичните, разсъдливи и “дълбоки” хора.