За нас

Всичкo започва в далчената 2015 година, когато силата на една идея поставя началото на танцово студио “Мушмула“. Любовта към движението и танца са корените на нашата мушмула, нашият екип е здравото и жилаво стебло, нашите инструктори са китната и разчупена корона, а ти, нашят посетител си живителната сила, която ни помага да се подобряваме и развиваме. Плодовете на нашия труд са твоите ярки и красиви емоции, вдъхновението, което виждаме в очите ти, талантът, който развиваш, приятелствата и новите контакти, които създаваш. Мушмула съществува, за да те насърчава да си себе си, да демонстрираш своята неповторимост и развиваш своя талант.

Мисия

Ние вярваме в силата на общуването и всички негови форми – танц, стих, картина,  дискурс. Нашата мисия е да вдъхновим себеизразяване, предаване и съпреживяване на ярки емоции за малки и големи и да създадем предпоставки за добро емоционално и физическо здраве.

Екип “Мушмула”

Екип “Мушмула” не е голям, но концентрира голям заряд, с който искаме да заредим и вас.

Деян

Деян е основател на студиото. От 2006-та година започва да танцува салса  и танците стават неизменна част от живота му. Желанието му да споделя и предава хубавите емоции води до създаването на “Мушмула” с идеята школата да се превърне в мястото, където хората могат да са себе си, да намират приятели, да се забавляват.

Накратко за теб:

“Вярвам в така наречените “знаци на съдбата” и следвайки ги се озовах в “Мушмула”.Всъщност търсех малка зала, в която да продължа да се занимавам със салса.

Не съм убеден, че мога да кажа нещо накратко за себе си, затова ще оставя нещата така :)’

Какво обичаш да правиш в свободното си време/хобита?

“Последно време предпочитам в свободното си време да правя – нищо. Да счупя малко “оковите” на постоянната заетост, било то и с различни хобита, и в свободното си време да не правя нищо. Да се отдавам на пълноценна почивка от всичко.”

Смешна история/ любим цитат:

“Винаги, когато говорим за танци си спомням за един рутинен преглед при кардиолог преди години. Жената погледна кардиограмата и се обърна към мен с въпроса:

“Деяне, ти какво танцуваш?”

В първия момент си помислих, че ставам жертва на някоя скрита камера, припотих се и подозрително се заоглеждах – малко заекнах и промърморих нещо нечленоразделно. Видяла учудването ми, лекарката се позасмя и ми обясни, че по сърдечния ритъм веднага може да се определи, дали човек се занимава с танц 🙂 Оказва се, че танцът и музиката се отбелязват дълбоко в нас, чак до ритъма на сърцата ни.”

Kакво те вдъхновява?

“Вдъхновява ме всеки мил жест, на който стана свидетел в ежедневието.”

Натали Николова

Накратко за теб:

Моите страсти са спорта, кучетата, природата и хубавото време, прекарано с любими хора. Освен това обожавам да чета огромни поредици фентъзи романи. Обичам да уча по темите, които ме вълнуват и се старая постоянно да се обогатявам с нови знания. Изключително ме вълнува темата за физиологията на човека и процесите, чрез които функционира човешкото тяло. По професия съм инструктор по групови занимания и организатор, като имам късмета да върша и двете дейности на любимото си място на света – Танцово студио „Мушмула“!

Какво обичаш да правиш в свободното си време/хобита?

Обичам да пътувам и да прекарвам ценно време със семейството си и с близки приятели. Най-любимото занимание е да правя дълги разходки с приятеля ми и нашето куче.

Смешна история/ любим цитат:

Доста често преживявам различни смешни истории, за това предпочитам да споделя любима за мен мисъл : ВРЕМЕТО Е ОГРАНИЧЕНО. Въпреки, че тази мисъл може да натъжи някои – за мен е водеща в живота. Времето ти на този свят е ограничено, за това не се взимай прекално на сериозно: направи тази тренировка, изтанцувай този танц, кажи на любимите си, че ги обичаш и изживявай всеки миг от всеки ден пълноценно и истински.

Kакво те вдъхновява?

Черпя вдъхновение, сила и енергия от своите прекрасни клиентки! Няма по-хубаво усещане от това да виждаш с очите си резултатите, които постигат, благодарение на своята упоритост, постоянство и желание. Когато постигаме тези положителни резултати заедно – аз съм щастлива и вдъхновена!

Мирослава

Накратко за теб:

Завършила съм прекрасната специалност Молекулярна биология и ужасно много обичам биологията, психологията и точните науки. Обожавам кучета, разнообразието, развитието. Трудно стоя на едно място и искам да променям и подобрявам това, което е в обкръжението ми, а още по-добре това, което е извън него 🙂

Какво обичаш да правиш в свободното си време/хобита?

Да танцувам, да ходя по стръмни пътеки, да чета, да майсторя разни подаръци, да участвам в различни събития с кауза. Зимата обожавам да карам ски.

Смешна история/ любим цитат:

Като малка съм получила прякора от леля ми “Вожда на червенокожите” и то само след 2-часов престой при нея. Ако не сте чели разказа ( от О. Хенри – любим автор), става въпрос за двама разбойници, които отвличат едно хлапе (дете на богати родители) за което искат откуп. В крайна сметка, разбойниците се оказват принудени да платят те и то немалка сума, за да склонят бащата да си вземе чедото, което успява да ги подлуди всеячески.

Kакво те вдъхновява?

Вдъхновяват ме хората, особено тези, които се борят за високи цели и не се отказват въпреки предизвикателствата. Вдъхновяват ме хората, които се борят другите хора да са по-добре, алтруистичните, разсъдливи и “дълбоки” хора.