Йога

Инструктори по Йога

 

       Кристина                         Ирена                        Нина 

Кристина практикува йога от осем години и води йога практики от четири години. Интересът й към тази 
древна наука датира още от ученическите й години, когато за първи път разлиства книгата на Венцеслав Евтимов. 
Кристина започва да посещава различни лекции, семинари, йога лагери. Завършва курсът СДК “Йога” към НСА и Българска йога федерация, а след това и курса за йога инструктори към Международния йога алианс, организиран от Йога център Дивали. Сега Кристина практикува и преподава класическа хатха йога, като се стреми да се придържа и запази автентичността на тази уникална философия. 
Възприема себе си като ученик, който има още много какво да научи и вижда в лицето на всички около мен своя учител.

Ирена се занимава с йога от 10 години. Преподава на възрастни и на деца. Завършила е СУ „Св. Климент Охридски“. Основните й интереси са в областта на психологията и йога. Ирена успешно съчетава двете дисциплини, на които се основава и нейната йога практика.
Курсът предлага иновативни методи на преподаване, заучаване на материала и навлизане в йога. Преподава се философия на йога, асана, пранаяма /дихателни техники/, мудри, бандхи, визуализация, релаксация, концентрация, самомасаж. Обсъждат се теми като здравословно /подходящо/ хранене, пречистващи практики и др. За по-напредналите – основи на медитацията и работа с енергийната система на тялото. Основният акцент е поставен върху възстановяването на гръбначния стълб и дишането, както и на рязкото понижаване на нивото на тревожност и стрес. Идеята на занятията е да се върви от по-просто към по –сложно изпълнение при овладяване на тялото, дъха и ума. 
Целта на курса е подобряване на физическото и психично състояние при всеки човек, а при по-напредналите и следване на духовния път в йога.

Нина е завършила редица обучения по йога, в т.ч. НСА (следдипломна квалификация йога), в Кайвалядхам, Индия. Интересува се от аюрведа, терапия и личностно развитие. 
Има над 10-годишен опит в корпоративния свят, и преподава йога на деца, възрастни, студенти по йога в НСА, води корпоративни йога практики, организира и участва в обучения/курсове/ритрийти по йога.

“Вярвам, че чрез превенция и грижа за себе си, може да се погрижим и за значимите си хора, да имаме повече енергия, да се чувстваме по-спокойни и изпълнени с радост и вдъхновение.“