Йога

Какво е йога? Йога е една от шестте индуистки философски школи и представлява система от физически, умствени и духовни практики, чиято цел е да се трансформират тялото и ума. Основава се на 5 опорни точки:

  • Упражнения (асани) – За да е здраво тялото ни, е необходимо да му осигуряваме достатъчно физическа активност и да раздвижваме мускулите и ставите, за да ги поддържаме в добро състояние.
  • Дишане (пранаяма) – Правилното дишане подобрява цялостното състояние на тялото, осигурява оптимално количество кислород до всички органи и тъкани, прояснява съзнанието.
  • Релаксация – Релаксацията е изключително важна за възстаноявване на спокойствието, оттърсване от стреса на ежедневието и поддържането на нервната система в оптимално състояние.
  • Диета (хранене) – “Ние сме това, което ядем” и този цитат не може да е по-верен.
  • Позитивно мислене и медитация – Позитивното мислене е изключително важно, за да можем да сме успешни в което и да е начинание. 

Димитър Попов

Димитър Попов, магистър кинезитерапевт.
Започва да се занимава с йога 2001г. От 2005 започва да води групи по класическа, хатха, Power Yoga и йога за бременни. Обича глобалното движение – духа, ума и тялото. Има опит в спортовете – фитнес, плуване, футбол, лека атлетика, катерене, езда, шах и др.
Продължава да свързва професията с хобито вече 18 години по-късно!

Катя Биберова

Катя е сертифициран йога преподавател. Започва да практикува пилатес и йога преди 15 години и осъзнава, че йога е нещото, което я прави по-спокойна и съсредоточена, по-балансирана във всяко едно отношение. Иска да споделя и предава ползите от йога, което я води по пътя на сертифициране и преподаване.

Йоана

Йоана се занимава с йога от 9 години и е сертифициран учител по хатха и ащанга йога към международната йога асоциация – Yoga Alliance. Преподавател по йога, както за възрастни така и за деца.

Иво

Иво се занимава с йога от 10 години. За него йога е начин на живот, начин да опознаем себе си, защото всички проблеми и решения се намират в самите нас. Често се стремим да постигнем неща, които не са по силите ни. Срещаме се с много трудности. Заемаме се с непосилни задачи. Живеем в свят на модерни технологии и забързано ежедневие, свят в който ни остава все по-малко време за самите нас.А йога ни казва “спри, почакай и погледни себе си отвътре”. Йога е начин да живеем в хармония със себе си и заобикалящата ни среда.