Stretching – гъвкавост, идеална фигура и добър тонус

Когато нямате достатъчно енергия за тренировки, или усещате схващания и болки на различни места в тялото, скованост, стречингът може да се окаже дългоочакваното спасение.

Когато дълго време не сте натоварвали мускулите си, те губят издръжливостта и формата си, което изключително ефикасно и бързо се повлиява от натоварването при стречинг упражненията поради бавното им изпълнение и упражняването на напрежение върху сухожилията, мускулите на ръцете, гърба и краката. Бонус е укрепването на ставите, които стават по-малко податливи на навяхвания.

Стречингът (разтягането) представлява група физически упражнения, които се изпълняват бавно като постепенно се увеличава напрежението в мускулите . Представлява натиск по посока на заглавните места на мускула с цел те да се раздалечат. Благодарение на стречинг тренировките разтягаме не само мускулите, но и прилежащите тъкани (сухожилия, съединителна тъкан, периферни нерви, мускулни фасции). 

Стречингът е подходящ и за начинаещи и за напреднали.

Ползи и приложения на стречинга като част от фитнес тренировката ни:

  • Възстановяване –  Стречингът е доказан метод за възстановяване на мускулите, тонизиране на сухожилията и подобряване работата на ставите.
  • Баланс и стабилност на тялото – при редовно посещение на тренировките по стречинг, ще подпомогнете тялото си да развие по-добро усещане за движенията, по-добър контрол и стабилност.
  • Намаляване на сковаността –  при изпълнението на дадени силови упражнения, при които се използват по-големи тежести, често се получава скованост в различни части на тялото, което бързо и ефикасно се повлиява от добре подбрани упражнения за разтягане.
  • Добро настроение – стречинг упражненията подобряват настроението и намаляват стреса.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *