Балет за деца

balet za deca

Танците са един чудесен свят, в който децата не само могат да откриват множество хубави емоции, но и да се потопят в океана на въображението си и да се научат да изразяват себе си по един приказен и нежен начин.

Запознаването на децата с балета от ранна детска възраст ще развие любовта на децата към изкуството, техния усет за ритъм и движение, ще ги потопи в нежност и фееричност, която никой друг танц не може да им предостави. Освен всичко това у детето се възпитават полезните навици на двигателната култура, социализацията и дисциплината.

Магията на костюмите и свежестта на преподавателите завладява детето, то иска да слуша и да се понесе заедно с тях, усвоявайки нови движения и техники. Балетът изисква и креативността на детето – то е не само изпълнител, но и истински участва в процеса на творене на танца. Развили своята координация и грациозност още от най-ранна детска възраст, децата са подготвени за истинската сцена, израстват много по-сигурни в себе си и с много по-изразени комуникативни умения.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *